Ruoansulatuskanavan hyvinvoinnin ylläpitoon. Ärtyvän suolen (IBS) ja ylävatsan oireiden hoitoon. 

 

KÄYTTÄJIEN KERTOMAA

Joanne, 48v, West Midlands, UK

Seitsemän vuotta sitten minulla todettiin vaihtelevaoireinen ärtyvä suoli oireyhtymä (IBS-A), jossa esiintyy kaikkia tyypillisiä IBS oireita. Näin ollen kärsin vaihtelevasti sekä ripuli- että ummetusoireista.

IBS on vaikuttanut kaikkiin elämänalueisiini. Menetin työpaikkani IBS:n oireiden aiheuttamien poissaolojen vuoksi. Parisuhteeni kärsi IBS:n vuoksi ja minulla oli myös IBS:n kanssa elämisestä johtuvia masennus- ja ahdistusoireita. Olen ollut kykenemätön lähtemään pitkille automatkoille, uimaan poikani kanssa tai ulkoiluttamaan koiraani. Minulla on hevonen, jolla en enää ratsastanut, koska pelkäsin IBS-oireiden alkavan. Kokeilin kaikenlaisia valmisteita oireiden hoitoon, mutta mitkään niistä eivät auttaneet.

Silicol®gel on ollut uskomaton apu. Se on lievittänyt kaikkia oireita; kouristuksia, kipua, ripulia, ummetusta ja turvotusta. Voin asioida vessassa tavallisesti, eikä minun tarvitse olla varmuuden vuoksi kotona koko päivää odottamassa oireiden alkamista. Kävin hiljattain Hullissa tapaamassa sukulaisiani ja matkustaminen sujui ilman IBS:n oireisiin liittyviä sattumuksia. Onneksi minulla on ymmärtäväinen aviomies, joka on ollut kärsivällinen. Mutta ilman silicol®gelin antamaa apua oireiden hoidossa avioliittomme ei olisi enää kestänyt pitkään.

Molly, 47 vuotta, West Midlands, UK

Minulla todettiin IBS 14 vuotta sitten, vaikkakin olin elänyt välillä noloja tilanteita aiheuttavien oireiden kanssa yli 16 vuotta. Oireet ovat vaihdelleet vuosien varrella ja yleisimpiä ovat olleet kivuliaat kouristukset, turvotus sekä ilman kertyminen suoleen.

Kuusi vuotta sitten alkoivat myös ripulioireet. Ripulioireet pahenivat kesällä kuuden viikon ajaksi, mikä oli kauheaa. Jouduin käymään vessassa kellon ympäri, myös öisin. Kävin lääkärillä ja suolen tähystyksessä, mutta mitään poikkeavaa ei havaittu. Toisen kerran ripulioireet pahenivat ja olivat jatkuvia pahoinvoinnin ja väsymyksen lisäksi. Silloin todella huolestuin, koska laihduin tahattomasti yli 6 kg kahdessa kuukaudessa.

IBS on pilannut paljon sosiaalisia tilanteita. Liikun paljon, mutta IBS:n oireiden ollessa voimakkaita minkäänlainen harjoittelu on mahdotonta. Matkustin lokakuussa Lontooseen konserttiin ja jouduin jatkuvasti etsimään seuraavaa vessaa. Paluumatkalla ei junassa ollut vessaa. Kun muistelen sitä stressiä ja epämukavuuden tunnetta, joka minulla oli matkan ajan, saan vieläkin kylmän hien pintaan.

Siskoni kuuli silicol®gelistä ja lähetti minulle pullon kokeeksi. Ero entiseen on uskomaton, sillä lähes kaikki oireet ovat vähentyneet. Huomasin eron heti ensimmäisestä päivästä, kun jatkuva ripuli loppui. Sain energiani takaisin ja pystyn taas juoksemaan, pyöräilemään ja uimaan.

Silicol®gel on ainoa mikä on auttanut minua ja ehdottomasti jatkan sen käyttöä. Tunnen olevani uusi nainen. Vastaanotan kutsuja tuleviin tapahtumiin ja poistun niistä onnellisena, kun minun ei tarvitse rynnätä lähimpään vessaan. Mielialani on kirkkaampi ja pystyn treenaamaan paljon enemmän, mikä saa oloni tuntumaan entistä paremmalta.

Dee, 36 vuotta, Enfield, UK

Minulla todettiin refluksitauti (Gastroesophageal Reflux Disease, GORD) vuonna 2013. Närästys oli niin epämiellyttävää ja ajatuskin tulevasta närästyksestä pilasi ulkona syömisen ystävien kanssa.

Sain reseptilääkityksen muutamaksi kuukaudeksi, mikä helpotti huomattavasti oireita. Sen jälkeen aloitin reseptivapaiden antasiditablettien ja liuosten nauttimisen. Kokeilin myös joidenkin ravintolisätablettien käyttöä jonkin aikaa. Olen kokeillut nukkumista korotetun tyynyn kanssa, mutta se ei toimi minulla.

Minun täytyi tehdä muutoksia elämäntavoissani, mitä ja miten syön. Ulkona syöminen perheen tai ystävien kanssa sai jäädä taka-alalle joksikin aikaa. Minun täytyi selittää heille refluksitauti ja siihen liittyvät ruokarajoitteet. Rakastan ruokaa ja ärsyttävintä ovat olleet ruokarajoitteet.

Luin silicol®gelistä internetartikkelista ja tutustuin siihen tarkemmin ennen kokeilua. Kokeilupäivänä oireeni olivat juuri pahentuneet. Siitä hetkestä kun nautin silicol®geliä ensimmäisen kerran, helpottuivat närästys- ja refluksioireet huomattavasti. Nyt otan teelusikallisen Silicol®geliä joka toinen päivä ennen aterioita. Se on toiminut todella hyvin. Oireeni ovat nyt hallinnassa, minulla on vähemmän kipuja ja olen siksi onnellisempi.

Carol, 71 vuotta, Teeside, UK

Minulla oli ensimmäisen kerran ruoansulatusaivoja teini-ikäisenä. Oireita olivat ripuli, ilmavaivat, turvotus ja vatsakivut, jotka oireilivat ja sitten hävisivät pitkäksi aikaa. Lähestyessäni 50 ikävuotta minulle nousi korkea kuume ja tuli kovat kivut, minkä vuoksi jouduin sairaalaan. Minulla todettiin divertikkelitauti.

Kun divertikkelitauti pahenee tuntuu, etten kestä kipua. Kipu on paljon voimakkaampi kuin IBS:n aiheuttama. Ensin tulee terävä kipu kylkeen, ikään kuin virtsatieinfektiossa, sen jälkeen tulevat turvotus ja ilmavaivat. Lopuksi tulee ripuli ja ummetus. Kipu oli niin hirvittävä, etten kestänyt sitä ilman morfiinia.

Näin ilmoituksen silicol®gelistä sanomalehdessä ja mainitsin siitä hoitavalle lääkärilleni. Käytän säännöllisesti lääkkeitä ja halusin varmistaa, että voin nauttia silicol®geliä lääkkeiden lisäksi.

Olin juuri varannut lomamatkan Espanjaan, ja lomalla minulla oli hyvä hetki kokeilla silicol®geliä. Nautin ruokalusikallisen silicol®geliä kolmesti päivässä ja oli uskomatonta, kuinka nopeasti oireet helpottuivat. Minulla ei ollut turvotusta, vihlovaa tunnetta tai ilmavaivoja. Otin toisen pullon lomamatkalleni, ja matkan aikana oireita ei ollut lainkaan. Tällä hetkellä nautin ylläpitoannosta ruokalusikallisen päivässä ja, jos oireet alkavat ilmetä nostan annosta kolmeen ruokalusikalliseen.
Olen nauttinut silicol®geliä viisi kuukautta ja siitä lähtien oireet eivät ole olleet ongelma. Viiden kuukauden jakso ilman ikäviä oireita on aivan uskomatonta. Elän nyt ilman kipua, turvotusta ja ilmavaivoja.

Olen nauttinut silicol®geliä viisi kuukautta ja tänä aikana oireet eivät ole vaivanneet. Melkein puolen vuoden jakso ilman ikäviä oireita tuntuu aivan uskomattomalta. Elän nyt ilman kipua, turvotusta ja ilmavaivoja.

On myös hyvä tunne, kun oireet ovat hallinnassa. Aviomieheni joutui aikaisemmin tekemään kaikki ostokset, mutta nyt voin liittyä seuraan ja teemme ostokset yhdessä. Aikaisemmin vierailin sukulaisten luona vain lyhyitä aikoja, mutta nyt voimme viipyä pitempään ja nauttia perheen kokoontumisista. Olen paljon sosiaalisempi ja käymme perjantaisin usein paikallisessa pubissa tai käymme ulkona syömässä ystävien kanssa.