Ruoansulatuskanavan hyvinvoinnin ylläpitoon. Ärtyvän suolen (IBS) ja ylävatsan oireiden hoitoon. 

 

RUOANSULATUSKANAVAN VAIVAT JA IBS

Silicol®gelin sisältämän kolloidisen piihapon on todettu suun kautta nautittuna olevan tehokas ärtyvä suoli –oireyhtymän (IBS) oireiden, ruokamyrkytysten, ilmavaivojen ja närästyksen oireiden hoidossa.

Ruoansulatuskanavan ongelmat johtuvat usein suolta ärsyttävistä aineista, haitallisita ja toksisista ainesosista sekä taudinaiheuttajamikrobeista.

Kun ruoansulatuskanavan toiminta on häiriintynyt sitä haittaavien aineiden vaikutuksesta, ruoansulatuskanava ei voi toimia normaalisti ja tämä voi johtaa epämukaviin tuntemuksiin.

Ruoansulatusvaivat ovat syynä lähes yhdelle neljästä lääkärikäynnistä. Kaikilla on ajoittain:

  • ruokamyrkytyksiä
  • ilmavaivoja
  • närästystä
  • pahoivointia
  • ripulia

Silicol®gel on turvallinen ja tehokas lisä kaikkien näiden oireiden hoitoon.

ÄRTYVÄ SUOLI OIREYHTYMÄ (IBS)

IBS:n (engl. irritable bowel syndrome) pääasiallisin oire on vatsakipu tai epämukavuuden tunne vatsassa. Muita oireita ovat ilmavaivat, vatsan turvotus ja kurina sekä ripuli- ja/ tai ummetusoireet tai niiden vaihtelu. Oireet helpottavat usein WC:ssä käynnin yhteydessä.

Ylävatsavaivat eli dyspepsia on IBS-oireisilla myös yleistä. Oireisiin kuuluvat aterian jälkeinen poikkeava täyteläisyyden tunne, ylävatsan turpoaminen, röyhtäily, kipu tai poltto, pahoinvointi ja oksentelu.

Joka kymmenes suomalainen kärsii IBS:n oireista, yleisimmin naiset. IBS on toiminnallinen vatsavaiva eli elimellistä vikaa ei ole, mutta vaiva heikentää huomattavasti elämänlaatua. IBS:n syytä ei tiedetä, eikä sitä voida parantaa, mutta IBS oireita voidaan lievittää.

Silicol®gel helpottaa IBS:n oireita, mikä on todettu kliinisessä tutkimuksessa.